Pages

Over mij

Zaterdag, 15 Juni 2024

Allereerst nog weer welkom dat je mijn paginaatje bezoekt.
Waarom mijn paginaatje Pekke heet? Pekke is een 'koosnaampje' die verzonnen is door mijn broertje toen hij nog kleiner was, en dit mag hij zien als een ode aan hem.
In het dagelijkse leven hang ik een beetje het studentje uit in het pitoreske dorp Groningen. Jaja de stad van Bertje Vissch!. Maar goed, ik ben verder 24 jaar en geboren te Emmen (Drenthe)(stad met die dierentuin). Ik ben een 4e jaars geneeskundestudent aan de Medische Faculteit, van de RuG te Groningen en het daarmee verbonden UMCG.

Het idee om geneeskunde te gaan studeren had ik al sinds ik op het atheneum zat. Het werd versterkt door de biologie lessen over het menselijk lichaam waar ik altijd goede resultaten mee behaalde. Tot mijn 1e jaar op de opleiding geneeskunde had ik het idee om me te gaan specialiseren in de pathologie (misschien keek ik ook wel teveel Discovery Channel ). Tijdens mijn 1e jaar is dit idee toch minder geworden want je krijgt nu veel leuke dingen te zien, en de practika's histologie werkten ook hieraan mee.

Maar goed, je wilt wat, maar dan is er nog één drempel, de loting. Gelukkig ben ik in één keer ingeloot voor de studie. Helaas niet gelijk in Groningen maar aan de VU in Amsterdam. Het liefst ging ik naar Groningen, leek me gezelliger en omdat het dichterbij was. Gelukkig kon ik via de IB-Groep ruilen met iemand uit Groningen en zo kwam ik er alsnog.

Naast mijn studie ben ik ook actief op de internetsite Geneeskundestudent.nl. Hier vertegenwoordig ik de geneeskundefaculteit van Groningen. Ik ben er crewmember en te vinden als Petrik. Via deze site sta ik in contact met andere geneeskunde studenten uit het hele land.
En daar weer naast ben ik ook nog actief bij de homepagecommissie HTTP:// van MFV Panacea.

Maar heb je ook een foto dan ofzo? Jazekers, zie hieronder.


Zie voor mijn verdere belevenissen ook de weblog (en subpagina's)!

gastenboek