Pages

Blog

Zaterdag, 15 Juni 2024

"Hard(water)lopen"

9 juli 2007
Regen, vrijwel iedereen heeft er een hekel aan, vooral wanneer je erdoorheen moet. Zo ook ik, maar wanneer je binnen zit en het regent lekker door, vind ik het ook nog wel gezellig. Maar wat vinden andere hardlopers nou van de regen? En dan vooral om in te lopen!

Vandaag uit het werk heerlijk nog even een stuk lopen. Hele dag gestaan en die energie die erin zat moest toch even uit de benen. Het begon heerlijk zonnig, misschien een tikkeltje benauwd, maar wel lekker om te lopen. Na een paar kilometer, begon het wat te druppelen en niet veel later werden de druppeltjes hagelstenen (niet fijn), even geschuild en daarna weer verder. Toen sloeg het weer compleet om. Onweer, dikke druppels en vooral veel, kortom daar werd je nat van tot in het naadje! Gelukkig was ik al aardig warm gelopen en kwam het ook wel als een welkome verkoeling.

Inmiddels regende het al zo hard dat ik onderhand het water in mijn schoenen voelde kruipen, geen fijn gevoel. 110% nat, dat was ik, en ik moest wel doorlopen, want ik had nog 3 kilometer te gaan voordat ik weer thuis was. Maar harder te rennen hoefde ik ook niet, nat was ik toch al en natter kon ik ook niet worden. Thuis aangekomen kwam ik toch wel tot de conclusie dat het lopen heerlijk ging! Niet dat ik overmorgen expres de regen ga opzoeken, want als het al regent voordat ik ga lopen, blijf ik toch wel lekker thuis

"Rietplasloop 2007"

Vrijdag 11 mei 2007
Mijn tweede 15 kilometer getimed heb ik er inmiddels weer opzitten. Niet dat ik klaar was voor deze ‘monstertocht’ maar heb het toch geflikt  Gelukkig had ik een paar week van te voren op Texel al een loopje van 12 kilometer gehad en eigenlijk wist ik ook wel dat het te doen moest zijn. Niet dat dat loopje zonder hangen of wurgen ging, maar dat lag meer aan het feit dat het warm weer was en ik van te voren niet al te veel had gedronken en gegeten.

Ik had mezelf in ieder geval als doel gesteld om binnen anderhalf uur te finishen en dat is ook gelukt met 1 uur en 27 minuten en 4 seconden. Ik hield mijn looptempo vooral vlak, lekker rustig aan. Ondanks dat ik rustig aan deed, kreeg ik vooral tijdens mijn eerste 5 kilometer enorme buikkrampen. Dit had ik nog nooit zo meegemaakt, en uit voorzorg had ik zelfs al meer dan 2 uur van te voren macaroni gegeten. Over het algemeen dus tijd genoeg om het door mijn maag te laten gaan lijkt mij. Gelukkig zakte het wat af en kon ik daarna van de andere gebruikelijke pijnen, die inmiddels optraden, genieten. Die overigens beter te verbijten waren dan de maagkrampen.

Inmiddels ben ik al weer een paar dagen verder en is mijn spierpijn gelukkig weer verdwenen. Opmerkelijk dat ik vooral laag in de rug veel spierpijn had, iemand een idee hoe dat kan? Verkeerde looptechniek? Schoenen?

"Scheenproblemen voorbij?!"

6 april 2007
Al een tijdje, behoorlijke tijd zelfs, heb ik niet lekker kunnen lopen vanwege scheenproblemen. Nadat ik eerder deze problemen had gehad, kon ik me nu niet echt bedenken waarom ik ze nu weer zou hebben. Ik trainde de laatste tijd veel minder en heb zelfs een stop van 3 weken ingelast, maar toch kreeg en hield ik steeds meer problemen. Totdat ik op het idee kwam om de schuld aan mijn schoenen te geven. Ik had ze tenslotte al meer dan anderhalf jaar en misschien was de demping al sterk verminderd en zou dit zo mijn toenemende klachten kunnen verklaren. Ik wist dat hardloopschoenen hun taak niet meer zo goed vervullen na zo'n 2000 kilometer. Natuurlijk zit er op een schoen geen kilometer teller (misschien in de toekomst) en ik had geen idee hoeveel ik er al op had gelopen, maar bij een training van 2-3 keer in de week a 10 - 15 kilometer zit je al snel op de 2000 kilometer na anderhalf jaar.

Nu liep ik al op Asics en dit beviel me eigenlijk heel goed. En daarom heb ik daar ook nu weer voor gekozen. In de winkel kreeg ik van de verkoper ook een Saucony om het verschil te voelen. Ik had nog nooit echt vergelijkingsmateriaal gehad. Toen ik eenmaal de Saucony aan had, geen idee welk type, viel het me meteen al op dat deze schoen mijn voet niet echt goed kon ondersteunen. Ook had ik het gevoel dat mijn voet echt plat op de ondergrond neerkwam, in tegenstelling tot de Asics Falcon (met anti-pronatie stukje)(aanbieding van 99,- voor 79,-, student he ) die ik daarna aan deed. Deze ondersteunde mijn voet echt helemaal, het was net alsof ie ervoor gemaakt was. Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen, de keus was gemaakt.

Anderhalf week later dan eindelijk de nieuwe schoenen voor het eerst aan gehad. Ok, ik had nog last van mijn schenen, dat zou nog niet helemaal weg zijn, dat wist ik vooruit. Na een paar dagen voor een tweede keer gelopen, en nog was er geen verbetering. Ik begon zo langzamerhand in een hardloopdepressie te schieten , maar ik dacht later dat het ook nog wel eens wat pijntjes van de nieuwe schoen konden zijn. Je lichaam moet zich immers weer een beetje aanpassen aan het nieuwe schoeisel. Je gaat je immers allerlei dingen afvragen wat het nou kan zijn.

Afgelopen dinsdag ging het dan ook inderdaad al iets beter. Ik heb toen voor het eerst eindelijk, maar nog wel met wat pijn, 10 minuten aan eenstuk kunnen lopen.

Maar vandaag heb ik helemaal geen problemen meer gehad. Warming-up en de training daarna van zo'n 30 minuten gingen voortreffelijk. Eindelijk geen last meer van mijn schenen!!! Eindelijk kon ik weer echt moe worden en bikkelen met hardlopen zoals ik graag doe. Ik heb me dan ook vorige week ingeschreven voor de Rietplasloop van 15 kilometer. Niet dat ik mijn trainingen nu drastisch ga opvoeren, want dan heb ik zo weer last van mijn schenen. Ik doe gewoon rustig aan en zie wel hoever ik kom.

Het hardloop seizoen is voor mij in ieder geval weer begonnen .

"Mountainbiken!"

13 maart 2007
Het mooie weer komt er weer aan en tijd om de fiets ‘uit het vet’ te halen.
Lekker crossen door de bossen of racen over de wegen. Ik mag dan ook graag met mooi weer lekker mijn mountainbike pakken om lekker te toeren. Tochten van Emmen – Groningen en terug, daar draai ik mijn hand niet voor om. Maar je kan toch ook met slecht weer, lekker door de modder crossen en geen watje zijn? Nou een watje ben ik ook niet (toch? ),maar met fietsen en regen heb ik geen goede ervaringen. Vorig jaar heeft het een verzopen telefoon (à 400 euro) opgeleverd. Gelukkig is ie nu aan zijn tweede leven begonnen Goed laten drogen en voilá! Volgende keer maar beter opbergen.

Aangezien mijn MTB thuisthuis (voor de niet studenten, bij mijn ouders ) staat, en ik niet zo vaak meer thuisthuis ben, worden er maar weinig kilometers gemaakt. Een toch redelijk dure fiets zet je eigenlijk ook niet in Groningen neer natuurlijk. Maar de fiets hier op mijn kamer levert toch ook wel wat ‘sta in de weg’ irritaties op. Gelukkig woon ik wel 2 hoog en kan ik mijn fiets op het balkon zetten, alhoewel die ook niet echt groot is zodat ik daar niet meer op kan zitten, het is me wat.


mijn bike, Giant Boulder 2006

Ik verbaas me toch elke keer weer hoesnel conditie achteruit gaat. Even niet meer hardlopen of fietsen en gelijk voel ik het. Net als het tochtje dat ik van het weekend maakte. Ik fietste maar een beetje achter mijn vader aan en echt lekker voelde ik me niet op de fiets. Vergeleken met vorig jaar was dit toch wel een diepte punt. Ik was blij dat ik na een klein uurtje weer thuis was.
Binnenkort ben ik dan ook wel weer van plan om de fiets hierheen te fietsen om hier de buurt onveilig te maken . Over een paar weekjes ook op Texel. Lekker cruisen door de duinen! Nu nog hopen op mooi weer.

"Zevenheuvelenloop 2006"

20 november 2006
Gister zondag 19 november 2006 was de dag dat ik voor mijn grootste hardloop uitdaging tot nu toe stond. Dit jaar eerder had ik mijn allereerste hardloopevenement, de 4Mijl van Groningen, mee gemaakt, maar die afstand was te doen, immers, ik had die afstand wel vaker gelopen. Vijftien kilometer daarentegen nog nooit, laatstaan 10 km.

Maar ik heb de loop uitgelopen! In een tijd van 1:27:10 heb ik de zevenheuvelenloop voltooid met grote voldoening. Net na de 5 kilometer kreeg ik het al moeilijk vanwege een te snelle start. Daarna heb ik mijn tempo aangepast en tijdens de drinkposten goed gedronken en even rustig doorgelopen om op krachten te komen.

De rest van de kilometers waren eigenlijk gewoon rustig doorlopen en ging me eigenlijk best goed af. Maar wat de finishstreep al niet met iemand kan doen! De laatste kilometers gingen echt heel makkelijk. Mede door een opzwepend muziekje zette ik nog even een lekkere versnelling in alsof ik net begonnen was! Het gevoel over de finish, héérlijk!

Voor mijn volledige verhaal zie mijn verslag over de ze loop hier!


even bijkomen...

Tot volgend jaar Nijmegen! (en oom Sjaak... ik ga je dan proberen te verslaan)

"Roken en Health Centers"

4 april 2006
Een ieder weet dat roken slecht is, daar zeg ik niks nieuws mee. Vooral tegenwoordig is de maatschappij zich duidelijk bewust van ‘gezond leven’, is roken in iemands nabijheid haast een taboe geworden.

Dat men zich meer bewust is van gezonder leven blijkt maar uit het nieuwsbericht dat sportscholen een opvallende groei meemaakten van wel 47%. Ook ik ben me sinds september vorig jaar veel meer gaan bewegen (hardlopen). Ten eerste om mijn conditie te verbeteren en ten tweede het is gezond en je voelt je veel beter! Maar wat ik me afvraag, wanneer komen anderen tot deze ontdekking en vooral waarom willen sommigen het niet zien?!

Tijdje terug fietste ik hier door Groningen en zag ik verder op iemand staan met een sigaret. Niets verbazingwekkends zou je zeggen, normaal let ik er ook niet op, maar dit was anders. Ik fietste verder en wat schepte mijn verbazing, de persoon stond voor een Health Centre en ging daar naar binnen ook! Als mensen al problemen hebben met hun gezondheid waarom stop je dan niet met roken. Het is zo’n tegenstelling dat iemand die rookt een Health Centre binnen gaat, het gaat gewoon niet samen met mijn gevoel. Net als iemand die astma heeft en gewoon stug door blijft roken, ook hier ken ik voorbeelden van en dat kan ik maar niet begrijpen, wat moet er gebeuren willen sommigen inzien dat hun gezondheid (en daarmee hun leven) op het spel staat?

In mijn achterhoofd hoor ik al de stemmen van rokers: “Maar jij rookt niet dus je hebt makkelijk praten!”

"Bloodystudy Crewmeeting!"

16 december 2005
14.17 vertrokken we vanuit Groningen met de trein naar Amsterdam, waar de meeting zou gaan plaatsvinden. Rond 17 uur kwamen we aan in het café. Opgewacht door de grote mannen achter Bloodystudy.nl. Langzaam maar zeker druppelden de crewers van Maastricht, Leiden, Rotterdam, Amsterdam (VU en UvA) binnen. Helaas niet iedereen vanwege andere verplichtingen etc. Het was er desondanks niet minder gezellig om! Rond 21.30 moesten we helaas weer vertrekken anders kwamen we niet meer terug in het Grunninger land.Thanks Bjørn en Quint!
See you @ BloodyStudy.nl!

reacties